Zmražená bazalka: pro kuchyňské účely je vhodnějším způsobem zakonzervování zamražení. Bazalka sice velice rychle ztratí svěží zelenou barvu a zhnědne, ale její aroma je výraznější než po sušení. Bazalkové lístky přeberte, opláchněte a nechte oschnout. Poté nasekejte a zamrazte v sáčku se zipem, ze kterého vymáčknete všechen vzduch. Až budete bazalku potřebovat při vaření, odeberete ji jednoduše lžící.
Mražená bazalka, zmražení bazalky - postup, návod, příprava, informace
- Podrobnosti
- Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch
- Kategorie: Receptury
- Zobrazení: 15942
Další články v kategorii:
- Švédské kapky (theriak) - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití, recept, návod, postup výroby
- Sirup ze smrkových výhonků, pupenů, smrkový sirup - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Propolisová tinktura, tinktura z propolisu - recept, postup, návod na výrobu
- Fénixovy slzy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, dávkování, užívání, účinky
- Vlaštovičníková tinktura - recept, postup, návod, výroba, užívání, využití
- Pampeliškový med, med z pampelišky, smetanky lékařské - recept, postup, návod, příprava, suroviny, účinky, využítí, užívání
- Jablečný ocet - recept, postup, návod, příprava, výroba, suroviny, ingredience,
- Rýmovníkový sirup, sirup z rýmovníku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Šípkový likér - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Přírodní antibiotikum (tonikum) z česneku, cibule, křenu, zázvoru, kurkumy, jablečného octa a chili papriček - recept, postup, návod
- Višněvského mast, višňák, černá mast - složení, ingredience, z čeho se skládá višňák
- Třezalkový olej, olej z třezalky, Janův olej - recept, postup, návod na výrobu, účinky, využití
- Kopřivový med - recept, postup, návod na výrobu, účinky, využití
- Levandulový olej - recept, postup, návod, výroba, suroviny
- Jitrocelový sirup - recept, postup, návod na výrobu, účinky, využití