bezinky bez cerny kulicky kompot stava vino liker pomazanka recept postup navod priprava suroviny ingredienceBezinko-kávový likér - recept: Bezinky operte a odstopkujte. Vložte do hrnce, přilijte vodu a nechte vařit asi 20 minut. Šťávu přeceďte, přidejte cukr a znovu povařte 20 minut. Poté přidejte vanilkový cukr a kávu a vařte ještě 5 minut. Odstavte, odstraňte případnou pěnu a nechte zchladnout. Do chladné tekutiny vlijte ještě rum, nebo vodku, promíchejte a slijte do vhodných lahví. Uskladňujte v chladničce.


Účinky rostliny:

Bezinko-kávový likér - suroviny, ingredience:

  • 2 l dobře zralých bezinkových bobulek
  • 1 l vody
  • 1 kg cukru
  • 1 polévková lžíce mleté kávy (můžete použít i rozpustnou)
  • 0,5 l rumu nebo vodky