facebook

Bezinkový likér, likér z květu bezu černého - postup: Květy bezu přelijeme vodou a jablečnou šťávou a pak necháme celý obsah 24 hodin odstát. Přes sítko budoucí likér přecedíme a vzniklou tekutinu doplníme o šťávu z čerstvého citronu, cukr a vodku. Vše dobře rozmícháme do úplného rozpuštění cukru. Minimálně 1 týden necháme odstát.

Bezinkový likér, likér z květu bezu černého - suroviny:

  • 30 ks květů bezu (neprat!)
  • 800 g cukru
  • šťáva z 1 čerstvého citronu (lze nahradit troškou kyseliny citronové, ale pokud se chcete vyhnout chemii, nedělejte to)
  • 2 l vodky (možno nahradit rumem)
  • 2 l vody
  • 1 l jablečné šťávy (džus 100 %)

 

Doporučení:

Podává se jako aperitiv s kostkou ledu.