RYBÍZOVÝ LIKÉR: bobulemi rybízu plníme čistou vymytou a vysušenou aspoň litrovou láhev až do půlky. Zalijeme vodkou, zazátkujeme a dáme do chladné spíže. Cca na 2-3 týdny ale i déle. Pak scedíme rybíz přendáme do krabičky a zasypeme cukrem. Na litr se dáva tak 300-400 g cukru, ale můžete to udělat i méně sladký. Produkt se dá do ledničky na cca. 1-2 dny. Pustí štávu, vylisujeme, smícháme se základem (viz výše), necháme uležet. Za několik dní můžeme pít. Dobrou chuť! :)
Rybízový likér - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Podrobnosti
- Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch
- Kategorie: Receptury
- Zobrazení: 14744
Další články v kategorii:
- Švédské kapky (theriak) - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití, recept, návod, postup výroby
- Sirup ze smrkových výhonků, pupenů, smrkový sirup - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Propolisová tinktura, tinktura z propolisu - recept, postup, návod na výrobu
- Fénixovy slzy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, dávkování, užívání, účinky
- Vlaštovičníková tinktura - recept, postup, návod, výroba, užívání, využití
- Pampeliškový med, med z pampelišky, smetanky lékařské - recept, postup, návod, příprava, suroviny, účinky, využítí, užívání
- Jablečný ocet - recept, postup, návod, příprava, výroba, suroviny, ingredience,
- Rýmovníkový sirup, sirup z rýmovníku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Šípkový likér - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Přírodní antibiotikum (tonikum) z česneku, cibule, křenu, zázvoru, kurkumy, jablečného octa a chili papriček - recept, postup, návod
- Višněvského mast, višňák, černá mast - složení, ingredience, z čeho se skládá višňák
- Třezalkový olej, olej z třezalky, Janův olej - recept, postup, návod na výrobu, účinky, využití
- Kopřivový med - recept, postup, návod na výrobu, účinky, využití
- Levandulový olej - recept, postup, návod, výroba, suroviny
- Jitrocelový sirup - recept, postup, návod na výrobu, účinky, využití