Třezalková mast - recept: rozehřejeme 50 dkg (500 g) domácího sádla (bez škvarků) a přidáme 4 hrsti nadrobno nakrájených třezalkových květů (krájíme keramickým nožem). Když se sádlo začne škvařit, stáhneme ho z ohně, zakryjeme a necháme jeden den stát. Pak ho znovu rozpustíme, propasírujeme přes lněnou utěrku a přendáme do malých nádobek, např. od dětské přesnídávky nebo nádobky od krému.
Třezalková mast - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Podrobnosti
- Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch (Bylinkový doktor)
- Kategorie: Receptury
- Zobrazení: 1965
Štítky:
Další články v kategorii:
- Sirup ze smrkových výhonků, pupenů, smrkový sirup - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Švédské kapky (theriak) - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití, recept, návod, postup výroby
- Propolisová tinktura, tinktura z propolisu - recept, postup, návod na výrobu
- Fénixovy slzy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, dávkování, užívání, účinky
- Pampeliškový med, med z pampelišky, smetanky lékařské - recept, postup, návod, příprava, suroviny, účinky, využítí, užívání
- Vlaštovičníková tinktura - recept, postup, návod, výroba, užívání, využití
- Jablečný ocet - recept, postup, návod, příprava, výroba, suroviny, ingredience,
- Rýmovníkový sirup, sirup z rýmovníku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Šípkový likér - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Levandulový olej - recept, postup, návod, výroba, suroviny
- Přírodní antibiotikum (tonikum) z česneku, cibule, křenu, zázvoru, kurkumy, jablečného octa a chili papriček - recept, postup, návod
- Kopřivový med - recept, postup, návod na výrobu, účinky, využití
- Jitrocelový sirup - recept, postup, návod na výrobu, účinky, využití
- Šťáva ze syrových brambor - recept, postup, návod na výrobu, účinky, využití
- Kopřivový sirup - recept, postup, návod na výrobu, účinky, využití