kurkumovy med s antibiotickymi ucinky recept postup navod na vyrobuJedním z nejpoužívanějších koření současnosti je kurkuma. Lidé ho pro jeho jedinečnou chuť využívají zejména při vaření, ale už mnoho staletí se používá i jako lék v ajurvédě. Kurkuma s medem odstraňuje problémy se žaludkem a trávením, urychluje hojení ran, drobných poranění a vykloubení šlach a svalů. Zatím se stále ještě neví, jak vysvětlit zdroj léčivé síly kurkumy s medem. Přesto mnohé vědecké studie potvrdily léčivou sílu kurkumy. Toto koření obsahuje účinnou látku zvanou kurkumín, která dokáže nejenom zmírnit záněty v těle, ale i léčit mnohé nemoci.


Účinky kurkumového medu na zdraví:

kurkumovy med s antibiotickymi ucinky recept postup navod na vyrobu 3Kurkumín je plný protiplísňových a antibakteriálních vlastností, které mohou pomoci v boji proti mnohým choroboplodným bakteriím. Kombinací kurkumy s medem tyto účinky znásobíte. Studie tvrdí, že kurkumín pomáhá buňkám přežít i při těžkém zánětu. Chrání též DNA, má pozitivní vliv na 700 genů v lidském těle a léčí více než 160 zdravotních problémů.

Jeho protizánětlivé vlastnosti pomáhají léčit stavy, jako je osteoartritida. Mnozí odborníci tvrdí, že kurkuma s medem může pomoci odstranit problémy s játry, onemocněním dýchacích cest, utlumit autoimunitní a neurologické poruchy. Obsahuje sloučeninu zvanou turmerón, která může dokonce sloužit jako přírodní lék na Alzheimerovu chorobu.

Kurkuma s medem zlepšuje funkci mozku, obnovuje jeho buňky a brání hromadění beta-amyloidních plaků, které způsobují uvedené onemocnění.
Velmi silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, které se nacházejí ve směsi kurkumy s medem, mohou pomoci při léčbě mnohých druhů rakoviny: žaludku, prsou, plic, jater a tlustého střeva. Kurkuma s medem má zároveň na rozdíl od chemoterapie silný léčivý účinek, protože zdravé buňky zanechává nedotknuté a likviduje jen ty zhoubné. Kurkuma s medem napomáhá růstu prospěšné mikroflóry ve střevech (mikrobiom, mikrobiota), což zabezpečuje její plnohodnotnou práci.

kurkumovy med s antibiotickymi ucinky recept postup navod na vyrobu 4Ingredience:

  • 1 polévková lžíce práškové kurkumy (nejlépe když si seženete BIO kurkumu, plátečky pečlivě vysušíte a ty si potom rozmixujete v mixéru na prášek); ale místo sušené můžete použít i 1 lžíci na drobno (nejjemnejší struhadlo) nastrouhané čerstvé kurkumy - med kurkumu zakonzervuje, nezkvasí
  • 100 gramů přírodního medu

Recept, postup, návod, způsob přípravy a použití:

Smíchejte kurkumu s medem ve skleněné nádobě, uzavřete víčkem.

Dávkování při zdravotních potížích:

  • Léčebně: Užívejte 1 čajovou lžičku každou hodinu, když máte rýmu anebo chřipku. Druhý den užívejte 1 čajovou lžičku tohoto léku každé 2 hodiny. Následující den užívejte stejnou dávku 3-krát.
    Dbejte na to, abyste směs hned nespolkli. Měla by se pomalu rozpustit v ústech. Nejlepší výsledky dosáhnete se šálkem bylinkového čaje.
  • Prevence: 3x denně 1 čajová lžička kurkumového medu.