Jalovcové víno -  velký obsah cukru v jalovčinkách umožňuje dělat z nich víno i pálenku (do 30 %). Zde je několik receptů:


Účinky rostliny:



Účinky rostliny:

posílení organismu

posílení chuti k jídlu

močopudný účinek

močové kameny

zvýšená teplota

posílení žaludku a trávení

 

1. Utlučeme 30 g jalovčinek, přidáme 15 nasekaných jalovcových větviček, zalijeme 11 bílého vína a zahřejeme až k varu. Složky se musí 4 dny macerovat. Pak výsledek přecedíme do láhve a přidáme 30 g cukru. Pijeme stopku denně na posílení organismu, na apetit, jako močopudný lék, na močové kameny a na zvýšenou teplotu. Tonizační účinky posílí špetka pelyňku pravého a 15 g kořene křenu. 

2. Utlučeme 7,5 g jalovčinek, přidáme 7,5 g bílé hořčice a zalijeme 1 1 bílého vína. Složky se musí 5 dní macerovat. Pak přecedíme do láhve. Pijeme dvakrát denně Ví sklenice. Víno povzbuzuje apetit a posiluje žaludek.
3. Utlučeme 25 g jalovčinek, přidáme 5 g náprstníku, 15 g bílé mořské cibule, 50 g jablečného octa, 100 g vodky a 900 g bílého vína. Pijeme dvakrát denně 1/2 sklenice jako močopudné víno.