delozni polypy byliny bylinky lecive rostliny lecba bez operacePoměrně hodně žen má děložní polypy a samozřejmě by se jich rády zbavily bez operace a chemických léků. Jaké bylinky na tento problém zabírají? Na polypy dělohy doporučuji z dietetiky vynechat pečivo s obsahem kvasnic. Lze doporučit plody červené kaliny. Pomačkají se a zalijí medem. Směs se uchovává ve sklenici v chladničce. Užívá se denně ráno na lačno.  První týden na špičku čajové lžičky, druhý týden třetinu čajové lžičky, třetí týden půl čajové lžičky, čtvrtý týden jednu čajovou lžičku. Pak měsíc pauzu a poté vše po zpátku (od půl lžičky po špitku lžičky).


Účinky rostliny:

BRAMBORA

Z dalších léčebných možností jsou 2/3 dl (cca. 0,06 l) šťávy z čerstvých brambor půl hodiny před snídaní. Pije se 3 měsíce každý den.
Zastavuje růst polypů a myomů dělohy, mj. má vliv na kvalitu pokožky a pomáhá tlumit chronické ekzémy (na ekzémy se kombinuje s pitím nálevu z kořenu pampelišky lékařské). Chuť šťávy je docela příjemná, mírně nasládlá.

 

PŘESLIČKA

Večer přelijeme 3 polévkové lžíce přesličky 1 litrem studené vody ve smaltovaném hrnci a necháme vyluhovat pod pokličkou do rána. Ráno mírně ohřejeme na 40 stupňů a necháme 8 minut vyluhovat. Přecedíme přes plátno či pouze umělohmotný cedník. Nesladíme.
Ráno vypijeme sklenku tohoto nálevu (čaje) a zbytek popíjíme termosky po doušcích během dne.
Léčebná kúra přesličkou trvá 1 měsíc.

 

ANDĚLIKA ČÍNSKÁ A DRMEK?

Z tzv. adaptogenů by mohla pomoci andělika čínská, které se také říká "ženský ženšen".

Příznivý vliv by mohl mít také drmek plod (používá se většinou tinktura). Drmek je má mimořádně příznivý vliv na celou řadu gynekologických potíží - více detailů zde.

 

Léčba je vždy dlouhodobá, trvá většinou cca. 3 měsíce.