Salát s česnáčkem lékařským - recept: Chutí i vůní připomíná česnek, ale lze použít pouze v čerstvém stavu, varem i sušením ztrácí chuť. Lze použít na chleba, do salátů, i pomazánek. 1 hlávka salátu, 1 červená cibule, lžíce nakrájeného libečku a petrželky, hrst listů česnáčku, 2 lžíce oleje, špetka soli, pepř, šťáva z půlky citrónu. Zeleninu drobně nasekáme a promícháme, podáváme nejlépe chlazené.
Salát s česnáčkem lékařským - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Podrobnosti
- Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch
- Kategorie: Kulinářské recepty s bylinkami a zeleninou
- Zobrazení: 5100
Další články v kategorii:
- Sušené mojito, mochito - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Recepty z mladých výhonků křídlatky japonské, české a sachalinské
- Akátový sirup, sirup z akátu – recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Smažený květ bezu černého, smažené bezinky (kosmatice) - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Mandlové mléko - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Marmeláda z květů bezu černého - recept, postup, návod, suroviny, ingredience
- Čekanková káva, káva z čekanky - příprava, recept, postup, návod
- Jarní špenát z kopřivy a bršlice kozí nohy - recept, postup, návod, výroba, suroviny
- Mangoldový špenát, špenát z mangoldu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- „Bramborák" z topinamburů - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
- Bezové želé (z květu) - recept, postup, návod, suroviny, ingredience
- Kopřivová polévka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Tvaroh s bezinkami, kuličkami bezu černého - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Dušený mangold - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kopřivová polévka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience