Lopuchový kořen s mandlemi - recept: Kořen lopuchu, 50 g nasekaných oloupaných mandlí, 2 bílky, 1 lžíce mouky, máslo na vymazání plechu. Kořen omyjeme, oškrábeme, namočíme do vody s trochou octa, rozkrájíme a vaříme asi 20 minut v mírně osolené vodě. Plátky kořene obalíme v ušlehaném sněhu z bílků s trochou mouky. Dáme na plech, posypeme posekanými mandlemi a zapečeme.
Lopuchový kořen s mandlemi - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Podrobnosti
- Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch
- Kategorie: Kulinářské recepty s bylinkami a zeleninou
- Zobrazení: 5128
Další články v kategorii:
- Sušené mojito, mochito - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Recepty z mladých výhonků křídlatky japonské, české a sachalinské
- Akátový sirup, sirup z akátu – recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Smažený květ bezu černého, smažené bezinky (kosmatice) - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Mandlové mléko - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Marmeláda z květů bezu černého - recept, postup, návod, suroviny, ingredience
- Čekanková káva, káva z čekanky - příprava, recept, postup, návod
- Jarní špenát z kopřivy a bršlice kozí nohy - recept, postup, návod, výroba, suroviny
- Mangoldový špenát, špenát z mangoldu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- „Bramborák" z topinamburů - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
- Bezové želé (z květu) - recept, postup, návod, suroviny, ingredience
- Kopřivová polévka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Tvaroh s bezinkami, kuličkami bezu černého - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Dušený mangold - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kopřivová polévka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience