Jamajské rýže s červenými fazolemi a rýmovníkem - recept: rozmačkaný česnek osmažíte v oleji, přidáte rýži, krátce necháte zpěnit. Přilijete kokosové mléko a vodu, osolíte, přivedete k varu a občas zamícháte. V kokosovém mléce se rýže nevaří tak snadno jako ve vodě. V případě pochyb přidejte raději ještě trochu vody, aby se nepřipálila.
Účinky rostliny:
Když je rýže téměř hotová, přidáte k ní okapané červené fazole a nasekané listy kubánského oregana. Dovaříte. Ještě jednou osolíte, protože rýže a fazole přijímají poměrně hodně soli. Rýže se výborně hodí k masu a zelenině na kari.
Jamajské rýže s červenými fazolemi a rýmovníkem - suroviny:
- 2 rozmačkané stroužky česneku
- trochu olivového oleje
- 2 šálky voňavé rýže
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- trochu vody
- 1 plechovka červených fazolí, okapané
- listy rýmovníku, nasekané, podle chuti