Salát z mořských řas - recept, postup, návod, příprava, suroviny - Bylinky pro všechny
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
100 BYLIN SBÍRANÝCH V SRPNU ZDE

Salát z mořských řas recept postup návod příprava suroviny ingredienceNěkdy bývá pro lidi těžké naučit se při vaření používat mořské řasy. Následující recept je zajímavou kombinací různých chutí a představuje báječný pokrm. Stovky lidí, kterým jsem ho podávala, si oblíbily mořské řasy připravené uvedeným způsobem.

Ačkoli při přípravě tohoto pokrmu můžete použít jakékoli mořské řasy, k mým oblíbeným patří hiziki a arame. Obě tyto řasy jsou velmi lahodné a mají jemnou chuť. Důkladně řasy omyjte a nakrájejte je na malé kousky. Pokud používáte sušené řasy, bude třeba je nejdříve přibližně na půl hodiny namočit do studené vody.

 

Suroviny, ingredience:

  • olivový nebo sezamový olej
  • 2 cibule, nakrájené
  • 1 až 4 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 polévková lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 šálky mrkve, nakrájené na tenké plátky
  • 1/4 šálku vody
  • 1 šálek mořských řas (více či méně, dle chuti)
  • 2 šálky vařené hnědé rýže
  • 1/2 šálku sojové omáčky tamari
  • 1/4 šálku medu
  • 2 až 3 polévkové lžíce sezamového oleje z pražených semínek
  • kajenský pepř

 

Recept:

Na pánvi rozehřejte malé množství olivového nebo sezamového oleje, jen aby pokryl dno pánve. Přidejte cibuli a zprudka ji osmahněte dozlatova. Poté k ní přidejte česnek a zázvor a ještě několik minut smažte. Poté přidejte ke směsi mrkev a přilijte vodu. Přikryjte pánev a vše poduste na velmi mírném ohni přibližně 8 až 10 minut či až mrkev změkne.

Scedte mořské řasy, přidejte je na pánev a společně ještě několik minut povařte. Nakonec přisypte rýži a vše důkladně promíchejte.

Na další pánvi prohřejte tamari s medem, sezamovým olejem a kajenským pepřem. Dochuťte směs dle potřeby a poté ji přelijte přes rýži s mořskými řasami. Bude mít sladko- pálivou a kořeněnou chuť.

Tento pokrm se tradičně podává studený, ale výborně chutná i horký.

Nemoci, byliny - hledat

  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

pěstování   vývar   prášek   štítná   fytoterapie   zdraví   dásně   Zentrich   Galenos   horké   Zentrich   Janča   postup   chřipka   neht   epilepsie   rostlina   bylinná směs   kůže   brnění   zlomenin   obsahuje   ledvin   Podhorná   vlas   arteriskleróza   slezina   akné   výroba   stvol   menstruační   migrén   sběr   minut   využití   čaj   zánět   kořen   mrtvice   vřed   účinky   Váňa   kojenec   zalijeme   zrak   babské rady   krk   Materia medica   sliznice   artróza   kůra   astma   játra   sušení   opar   tinktura   Avicena   jaterní   květ   plísně   osteoporóza   koupel   teplé   žlučník   premenstruační   mateřské   řídnutí kostí   písek   dna   komplikace   ateroskleróza   nežádoucí   olej   močopudný   mensturace   kolika   choroba   kornatění   plíseň   hemeroid   pupen   angína   horečka   stonek   kloub   indikace   Treben   víno   vliv   účinek   končetina   játra   kapsaicin   abytyše Hildegarda   žaludek   Moučka   srdce   hlavy   Paracelsus   nálev   houba   průjem   nachlazení   viry   zelenina   sirup   chladné   Janča   fermentace   odvar   zápal   keř   rýma   obsažené   hlas   ovoce   inhalace   stonek   sval   list   zpracování   bylina   tlak   revma   šlacha   slezina   noha   pálení   strom   zelina   metabolismus   užití   nohy   kameny   děti   hemoroid   krvácení   slinivka   alergie   vitamín   střev   ruka   návod   pijeme   recept   kvasinky   bolest   použití   Mattioli   chřipka   katar   studené   antibiotik   nať   vitamin   bylinka   trávicí   kontraindikace   kontraindikace   roztroušená   zácpa   nemoc  

Počet stránek ve webu:

3063

(v počtu jsou zveřejněné články a stránky v poradně)

Klíč k určování rostlin
Botanický slovník online