Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
BYLINY SBÍRANÉ V ZÁŘÍ ZDE

Salát z mořských řas recept postup návod příprava suroviny ingredienceNěkdy bývá pro lidi těžké naučit se při vaření používat mořské řasy. Následující recept je zajímavou kombinací různých chutí a představuje báječný pokrm. Stovky lidí, kterým jsem ho podávala, si oblíbily mořské řasy připravené uvedeným způsobem.

Ačkoli při přípravě tohoto pokrmu můžete použít jakékoli mořské řasy, k mým oblíbeným patří hiziki a arame. Obě tyto řasy jsou velmi lahodné a mají jemnou chuť. Důkladně řasy omyjte a nakrájejte je na malé kousky. Pokud používáte sušené řasy, bude třeba je nejdříve přibližně na půl hodiny namočit do studené vody.

 

Suroviny, ingredience:

  • olivový nebo sezamový olej
  • 2 cibule, nakrájené
  • 1 až 4 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 polévková lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 šálky mrkve, nakrájené na tenké plátky
  • 1/4 šálku vody
  • 1 šálek mořských řas (více či méně, dle chuti)
  • 2 šálky vařené hnědé rýže
  • 1/2 šálku sojové omáčky tamari
  • 1/4 šálku medu
  • 2 až 3 polévkové lžíce sezamového oleje z pražených semínek
  • kajenský pepř

 

Recept:

Na pánvi rozehřejte malé množství olivového nebo sezamového oleje, jen aby pokryl dno pánve. Přidejte cibuli a zprudka ji osmahněte dozlatova. Poté k ní přidejte česnek a zázvor a ještě několik minut smažte. Poté přidejte ke směsi mrkev a přilijte vodu. Přikryjte pánev a vše poduste na velmi mírném ohni přibližně 8 až 10 minut či až mrkev změkne.

Scedte mořské řasy, přidejte je na pánev a společně ještě několik minut povařte. Nakonec přisypte rýži a vše důkladně promíchejte.

Na další pánvi prohřejte tamari s medem, sezamovým olejem a kajenským pepřem. Dochuťte směs dle potřeby a poté ji přelijte přes rýži s mořskými řasami. Bude mít sladko- pálivou a kořeněnou chuť.

Tento pokrm se tradičně podává studený, ale výborně chutná i horký.

Nemoci, byliny - hledat

  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

vývar   Avicena   tlak   Treben   dásně   keř   strom   žlučník   rostlina   studené   slezina   roztroušená   kameny   neht   minut   Váňa   bylinná směs   ovoce   epilepsie   prášek   sliznice   mateřské   štítná   teplé   premenstruační   hemeroid   zpracování   inhalace   revma   nachlazení   slinivka   Podhorná   chřipka   ruka   horké   obsažené   účinky   zelina   akné   zlomenin   srdce   Galenos   čaj   indikace   pálení   tinktura   nežádoucí   hlas   Mattioli   řídnutí kostí   střev   vřed   kvasinky   komplikace   choroba   Moučka   stonek   květ   babské rady   nemoc   kůra   sval   astma   kůže   použití   stonek   horečka   slezina   rýma   močopudný   bylinka   vitamín   Janča   opar   houba   antibiotik   pupen   písek   bylina   výroba   zalijeme   olej   odvar   kloub   alergie   kojenec   sběr   recept   osteoporóza   zápal   žaludek   arteriskleróza   nohy   fermentace   játra   noha   šlacha   hlavy   děti   zelenina   krvácení   trávicí   vlas   zrak   brnění   mensturace   průjem   končetina   kontraindikace   ateroskleróza   plíseň   hemoroid   postup   obsahuje   využití   Paracelsus   játra   víno   migrén   dna   vitamin   Zentrich   Janča   menstruační   pěstování   ledvin   zácpa   metabolismus   vliv   stvol   koupel   kornatění   návod   artróza   jaterní   Zentrich   chřipka   kořen   fytoterapie   plísně   list   sirup   chladné   kontraindikace   zánět   nálev   nať   abytyše Hildegarda   pijeme   mrtvice   kolika   krk   sušení   bolest   Materia medica   užití   účinek   angína   katar   viry   zdraví   kapsaicin  

Počet stránek ve webu:

3285

(v počtu jsou zveřejněné články a stránky v poradně)

Klíč k určování rostlin
Botanický slovník online