Kdoulový likér, kdouloňový likér - recept: slupky vložte do skleněné nádoby, zalijte koňakem a přidejte skořici a žlutou část citronové kůru (bílá část by způsobila hořkost). Nechejte macerovat přinejmenším 3 měísce a pak takto získaný kdoulový likér přeceďte. Na 750 ml kdoulového likéru zahřejte 300 ml vody a pomalu v ní rozpusťte med. Nechejte vychladnout a smíchejte s koňakem. 


Účinky rostliny:



Účinky rostliny:

  • bolest břicha
  • křeče břicha
  • průjem

Přidejte hřebíčky a 15 dnů před upotřebením nechejte odležet. Jak budete postupně získávat kdoulové slupky, dávejte je macerovat do sklenic. Nakonec koňak z jednotlivých sklenic smíchejte. Nevadí, pokud budete mít extrakty o různé délce macerování. Na každou sklenici pouze vyznačte datum, aby macerace trvala minimálně 2 měsíce a maximálně 6 měsíců.

 

Suroviny, ingredience:

  • odkrájená slupka z kdoulí
  • koňak
  • malý kousek celé skořice
  • citrónová kůra
  • 350 g medu
  • 300ml vody na 750ml koňakového macerátu
  • 2 hřebíčky