Fejchoa patří k subtropickému ovoci, které se k nám nedováží, neboť nesnáší delší přepravu. V domovině dorůstá do výšky až 3 m. Květy jsou bílé až načervenalé, asi 30 mm velké, plátky jsou masité, sladké a jedlé . Připravuje se z nich velmi chutný salát. Plodem je vejčitá bobule, asi 50-70 mm veliká o hmotnosti 15-50 g. Podle zralosti je barvy tmavozelené až žlutozelené. Slupka je kožovitá. Dužnina plodu je bílá aromatická, vůní připomínající jahody.


Účinky rostliny:

Zralé plody opadají samy. Doba zrání je asi 5 měsíců po odkvětu. Vyhovuje jí zemina složená ze 60% zahradnického substrátu 30% rašeliny a 10% písku. V době vegetace je nutno rostlinu každých 14 dní přihnojovat univerzálním hnojivem.

Každým rokem rostlinu přesadíme na jaře do větší nádoby. V zimním období může být keřík v chladné místnosti, nebo i v nevytápěném skleníku, kde teplota může
krátkodobě klesnout na -10°C, nebo na verandě, kde nepotřebuje mnoho světla, tepla ani zálivky. Přes léto můžeme dát fejchou na balkon nebo na chráněné místo poblíž budovy. Naše zkušenosti ukazují, že pokud fejchou v zimě nevystavíme alespoň na několik dní teplotám pod bodem mrazu, špatně nakvétá.