Granátovník je v našich podmínkách je cennou pokojovou nebo přenosnou rostlinou (přezimování v interiéru). Je především velmi dekorativní svým listem a květem. Doba kvetení je dlouhá. Má spoustu svítivě, šarlatově červených květů a poskytuje dobré ovoce. Květy mají v průměru 4 – 5 cm. Granátovník na zimu opadává. Opadnutím listů končí vegetace. Raší brzy na jaře.


Účinky rostliny:

Kvete od května do září, plody dozrávají postupně koncem září a v říjnu. Plody jsou bobule 4 – 6 cm v průměru, kulaté s vytrvalým kalichem. Šťáva má načervenalou barvu, příjemnou vůni a chuť. Plody se konzumují v čerstvém stavu, nebo se zpracovávají na šťávy a kompoty. Šťáva obsahuje také značné množství vit. C. Granátovníku vyhovuje klasický zahradnický substrát, který je běžně v prodeji.

Nejvíce vláhy mu musíme poskytnout na jaře a v létě. V zimě, když je bez listů, zaléváme málo, jen aby rostlina nezaschla. V tomto období rostlinu umístíme do chladné chodby nebo do sklepa. Na jaře rostlinu přesadíme do většího květináče.

V období vegetace pravidelně přihnojujeme univerzálním hnojivem nebo hnojivem na balkonové rostliny, aby rostlina lépe kvetla. Slabé výhonky vystřihujeme a tvarujeme pěknou korunku, buď jako keř, nebo jako stromeček.

Již v lednu, či únoru můžeme rostlinu přenést do vytápěné místnosti, kde hned začne rašit a růst. Na jaře, hned po přejití Ledových mužů, můžeme rostlinu umístit ven na balkon, či terasu do polostínu. Po přivyknutí snese i přímé světlo. V našich podmínkách kvete a plodí pouze zakrslá varieta „Nana“.

Rostliny vypěstované ze semen ze zakoupených plodů u nás nekvetou.