Rostlina se pěstuje jako pokojová a nejlépe se jí daří na východním okně. Sázíme ji do klasického zahradnického substrátu a hnojíme univerzálním tekutým hnojivem na pokojové rostliny. Na zimu omezíme zálivku a přestaneme hnojit. Tato atraktivní rostlina se v našich podmínkách dožívá cca dvou let.
Mimóza citlivá - pěstování, přezimování, zazimování
- Podrobnosti
 - Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch
 - Kategorie: Domácí pěstování bylin, rostlin
 - Zobrazení: 4043
 
Další články v kategorii:
- Rýmovník, molice - pěstování doma, využití v kuchyni
 - Pěstování zázvoru doma - recept, postup, návod, informace, tipy
 - Jak pěstovat bobkový list, vavřín vznešený - rozmnožování, substrát, zálivka, přezimování
 - Kopřivová jícha jako biohnojivo - recept, postup, návod, příprava
 - Štětkovec - pěstování, ořez, vhodná zemina, přezimování, zazimování
 - Rozmnožení levandule řízkováním - postup, návod ... aneb nekupujte drahou levanduli, rozmnožte si ji sami doma
 - Majoránka - pěstování, hnojení, přezimování, zazimování
 - Jak pěstovat libeček - postup, substrát, zálivka, světlo, hnojení, přezimování
 - Jak pěstovat lichořeřišnici ze semínka - postup, substrát, zálivka, světlo, škůdci, přezimování
 - Jak vypěstovat mandloň, mandlovník z pecky a pečovat o strom v podmínkách ČR - hnojení, zalévání, ořez, nemoci
 - Jak pěstovat meduňku - postup, substrát, zálivka, světlo, hnojení, přezimování
 - Jak pěstovat tymián - postup, substrát, zálivka, světlo, hnojení, přezimování
 - Bazalka - domácí pěstování, využití v kuchyni, recepty
 - Bobkový list, vavřín - pěstování, hnojení, ořez, přezimování, zazimování
 - Máta - domácí pěstování, kuchařské recepty s mátou
 
													

