včelí pyl účinky zdraví užívání dávkování složení co obsahujeDrobná zrnka včelího pylu, která v sobě spojují zázrak květin i včel, představují jeden z nejkvalitnějších zdrojů výživy, které nám příroda nabízí. Včelí pyl, který je úžasným povznášejícím pokrmem, v sobě nese esenci květin a energii včel a přeměňuje tuto energii ve vynikající potravu pro naši lidskou nervovou soustavu. Včelí pyl je koncentrovaným zdrojem téměř všech známých živin a poskytuje velké množství energie naší nervové soustavě.


Účinky rostliny:



Účinky rostliny:

  • posílení nervové soustavy
  • rekonvalescence po nemoci (přírodní "nutridrink")
  • posílení imunity, obranyschopnosti organismu
  • kvalitní zdroj kompletního spektra aminokyselin (vhodné pro vegany),
  • zdroj vitamínů a minerálů

Je kompletní bílkovinou, neboť obsahuje všech 22 aminokyselin, a má vyšší koncentraci osmi esenciálních aminokyselin (které si naše tělo nedokáže vyrobit a které jsou nezbytné pro naše zdraví) než většina ostatních zdrojů bílkovin. Kromě toho obsahuje velké množství 27 minerálů, enzymů, koenzymů, vitamínu B1, B2, B3 (niacinu), B5 (kyseliny panthotenové) a B6, kyseliny listové, vitamínu C a dvou vitamínů rozpustných v tucích - vitamínu A a E. Užívejte pouze malé množství včelího pylu z úcty k energii, kterou včely vynaložily na sbírání těchto zlatých zrnek. A nikdy neplýtvejte jediným zrnkem - včely totiž musí několiksetkrát navštívit jednotlivé květiny, než nasbírají pouhou malou špetku pylu. 

 

Dávkování: 

Doporučuji vám, abyste ho nejedli více než 1 až 2 čajové lžičky denně - každá čajová lžička obsahuje 4,8 miliard zrnek pylu! Nejvhodnější je užívat tento pyl čerstvý, nikoli ve formě tablet. Vždy ho jezte syrový, sypte si ho samotný na saláty nebo do jogurtu či koktejlů. 

 

Užívání pylu a alergie na pyl rostlin

Někteří lidé trpí alergií na včelí pyl, jiní uvádějí, že jim tento pyl pomohl zbavit se alergie. Když ho poprvé vyzkoušíte, vezměte si ho pouze několik zrnek, abyste zjistili, zda na něj nemáte alergii.