Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
100 BYLIN SBÍRANÝCH V ČERVENCI ZDE

Pivovarské kvasnice účinky složení použití užívání využití dávkování nežádoucíMnoho lidí se vyhýbá pivovarským kvasnicím kvůli jejich chuti. Tyto mikroorganismy (Saccharomyces cerevisiae), které byly původně vedlejším produktem výroby piva, se pěstovaly v nádržích obsahujících obilí, slad a chmel. Chmel jim dodal jejich typickou nahořklou chuť. Většina pivovarských kvasnic či lahůdkového droždí, které se v současné době prodávají, však nepochází z pivovarů. Pěstují v různých roztocích, například v melase, řepném cukru, syrovátce nebo dřevném cukru, díky čemuž se výrazně zlepšila jejich chuť.

Pivovarské kvasnice jsou někdy také označované jako lahůdkové droždí (nejedná se o pekařské droždí!!!), jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a obsahují všechny esenciální aminokyseliny.

 

Složení: 

Jsou tvořeny z 50 procent bílkovinami a patří k nejlepším zdrojům všech vitaminů skupiny B, včetně vitamínu B12. Pivovarské kvasnice jsou také skvělým zdrojem mnoha minerálů a stopových prvků, včetně selenuchromu, železa, draslíku a fosforu a jsou neobyčejně bohaté na RNA nukleové kyseliny

Tyto pivovarské kvasnice mohou mít podobu prášku, vloček anebo tablet. Prášek je nejúčinnější, vločky se snadno rozpouštějí a často i nejlépe chutnají, zatímco tablety jsou nejméně účinné a nejdražší. Při vaření tyto kvasnice ztrácí část vitaminů skupiny B a živin, a proto je nejlepší jíst je syrové.
Existuje celá řada způsobů, jakými si můžete vychutnat tuto účinnou potravinu nabitou vitamíny. Můžete si je přidávat do různých koktejlů a šťáv, posypat si jimi zeleninu, saláty, polévky, rolky nebo popcorn

 

Dávkování pivovarských kvasnic: 

V současné době (na rozdíl od minulosti, kdy chutnaly hořce) mívá mnoho druhů pivovarských kvasnic (lahůdkového droždí) opravdu velmi příjemnou chuť. Abyste pomohli svým chuťovým pohárkům zvyknout si na jejich chuť, začněte si jich do jídla přidávat pouze velmi malé množství (1 čajovou lžičku dvakrát denně) a poté jejich dávku postupně zvyšujte až na 1 či 2 polévkové lžíce denně

 

Nežádoucí účinky: 

Pokud trpíte nedostatkem vitamínů B, velké množství pivovarských kvasnic by vám mohlo zpočátku způsobovat nadýmání a plynatost, a proto začněte nejdříve malým množstvím a postupně je zvyšujte, až najdete takovou dávku, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Často se uvádí, že pivovarské kvasnice ani kvašené potraviny by neměli jíst lidé, kteří trpí kvasinkovou infekcí (Candida albicans), protože by tyto potraviny mohly zhoršovat jejich infekci. Osobně jsem však nezjistil, že by tomu tak bylo, ale je to v současné době populární názor, a proto ho jen s respektem předávám dál.

 


Související pojmy: 

pro psy ► pro koně ► pangamin klasik ► složení ► účinky ► proti klíšťatům ►zdraví ► dávkování ► s pupalkou ► nežádoučí účinky ► prášek ► vločky ► tablety

Nemoci, byliny - hledat

mojra.cz
  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

tlak   kameny   játra   kolika   premenstruační   minut   užití   sušení   rostlina   vliv   bylinka   antibiotik   Mattioli   zelina   zrak   krvácení   roztroušená   trávicí   Paracelsus   sirup   prášek   květ   nachlazení   slezina   Zentrich   mrtvice   stonek   účinky   stonek   abytyše Hildegarda   odvar   vlas   kontraindikace   revma   vitamin   plísně   zpracování   kloub   dásně   fytoterapie   chřipka   pijeme   játra   nohy   výroba   nálev   katar   opar   použití   osteoporóza   Zentrich   sběr   studené   indikace   arteriskleróza   obsažené   olej   choroba   zánět   stvol   neht   chřipka   bolest   účinek   ledvin   horké   víno   močopudný   houba   migrén   kořen   strom   fermentace   kontraindikace   slinivka   babské rady   bylinná směs   Treben   dna   kůra   Avicena   Moučka   žaludek   inhalace   využití   hemoroid   šlacha   pupen   list   sval   koupel   brnění   hlavy   končetina   kapsaicin   nežádoucí   zácpa   zelenina   střev   ovoce   kornatění   horečka   zalijeme   štítná   menstruační   ateroskleróza   tinktura   jaterní   noha   plíseň   angína   děti   zdraví   Podhorná   kojenec   písek   kvasinky   keř   teplé   hlas   metabolismus   sliznice   bylina   komplikace   pěstování   chladné   pálení   alergie   astma   Materia medica   zápal   nať   návod   mensturace   řídnutí kostí   Galenos   postup   žlučník   vřed   zlomenin   akné   Janča   mateřské   Váňa   slezina   artróza   čaj   recept   nemoc   vývar   viry   obsahuje   průjem   Janča   ruka   rýma   krk   hemeroid   vitamín   epilepsie   kůže   srdce  

Počet stránek ve webu:

2391

(v počtu jsou i uložené zatím nezveřejněné stránky a stránky v poradně)

Klíč k určování rostlin
Botanický slovník online