Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
BYLINY SBÍRANÉ V ZÁŘÍ ZDE

Pivovarské kvasnice účinky složení použití užívání využití dávkování nežádoucíMnoho lidí se vyhýbá pivovarským kvasnicím kvůli jejich chuti. Tyto mikroorganismy (Saccharomyces cerevisiae), které byly původně vedlejším produktem výroby piva, se pěstovaly v nádržích obsahujících obilí, slad a chmel. Chmel jim dodal jejich typickou nahořklou chuť. Většina pivovarských kvasnic či lahůdkového droždí, které se v současné době prodávají, však nepochází z pivovarů. Pěstují v různých roztocích, například v melase, řepném cukru, syrovátce nebo dřevném cukru, díky čemuž se výrazně zlepšila jejich chuť.

Pivovarské kvasnice jsou někdy také označované jako lahůdkové droždí (nejedná se o pekařské droždí!!!), jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a obsahují všechny esenciální aminokyseliny.

 

Složení: 

Jsou tvořeny z 50 procent bílkovinami a patří k nejlepším zdrojům všech vitaminů skupiny B, včetně vitamínu B12. Pivovarské kvasnice jsou také skvělým zdrojem mnoha minerálů a stopových prvků, včetně selenuchromu, železa, draslíku a fosforu a jsou neobyčejně bohaté na RNA nukleové kyseliny

Tyto pivovarské kvasnice mohou mít podobu prášku, vloček anebo tablet. Prášek je nejúčinnější, vločky se snadno rozpouštějí a často i nejlépe chutnají, zatímco tablety jsou nejméně účinné a nejdražší. Při vaření tyto kvasnice ztrácí část vitaminů skupiny B a živin, a proto je nejlepší jíst je syrové.
Existuje celá řada způsobů, jakými si můžete vychutnat tuto účinnou potravinu nabitou vitamíny. Můžete si je přidávat do různých koktejlů a šťáv, posypat si jimi zeleninu, saláty, polévky, rolky nebo popcorn

 

Dávkování pivovarských kvasnic: 

V současné době (na rozdíl od minulosti, kdy chutnaly hořce) mívá mnoho druhů pivovarských kvasnic (lahůdkového droždí) opravdu velmi příjemnou chuť. Abyste pomohli svým chuťovým pohárkům zvyknout si na jejich chuť, začněte si jich do jídla přidávat pouze velmi malé množství (1 čajovou lžičku dvakrát denně) a poté jejich dávku postupně zvyšujte až na 1 či 2 polévkové lžíce denně

 

Nežádoucí účinky: 

Pokud trpíte nedostatkem vitamínů B, velké množství pivovarských kvasnic by vám mohlo zpočátku způsobovat nadýmání a plynatost, a proto začněte nejdříve malým množstvím a postupně je zvyšujte, až najdete takovou dávku, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Často se uvádí, že pivovarské kvasnice ani kvašené potraviny by neměli jíst lidé, kteří trpí kvasinkovou infekcí (Candida albicans), protože by tyto potraviny mohly zhoršovat jejich infekci. Osobně jsem však nezjistil, že by tomu tak bylo, ale je to v současné době populární názor, a proto ho jen s respektem předávám dál.

 


Související pojmy: 

pro psy ► pro koně ► pangamin klasik ► složení ► účinky ► proti klíšťatům ►zdraví ► dávkování ► s pupalkou ► nežádoučí účinky ► prášek ► vločky ► tablety

Nemoci, byliny - hledat

  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

babské rady   neht   použití   Avicena   angína   sběr   mrtvice   kojenec   děti   šlacha   slinivka   revma   dna   vitamín   slezina   ovoce   pijeme   plíseň   menstruační   pěstování   horečka   srdce   opar   list   sušení   Janča   nať   obsažené   kvasinky   bolest   jaterní   čaj   pupen   vývar   kolika   žlučník   účinek   brnění   zdraví   migrén   noha   návod   trávicí   arteriskleróza   studené   hlavy   metabolismus   zpracování   Treben   osteoporóza   chřipka   recept   dásně   teplé   Galenos   bylinka   účinky   mensturace   vitamin   zelina   nemoc   zápal   Paracelsus   stvol   kapsaicin   užití   Materia medica   odvar   kůra   výroba   vlas   slezina   alergie   hemoroid   štítná   ledvin   epilepsie   řídnutí kostí   kontraindikace   Podhorná   nálev   Zentrich   Janča   hemeroid   kornatění   víno   písek   roztroušená   viry   prášek   tlak   plísně   Zentrich   hlas   koupel   krvácení   žaludek   obsahuje   zrak   mateřské   zánět   pálení   zelenina   Moučka   premenstruační   minut   rýma   ateroskleróza   fermentace   průjem   strom   fytoterapie   květ   chřipka   katar   zlomenin   nohy   nachlazení   akné   nežádoucí   Mattioli   vliv   kořen   tinktura   krk   horké   bylinná směs   bylina   využití   ruka   kontraindikace   choroba   artróza   zácpa   chladné   indikace   keř   kloub   stonek   abytyše Hildegarda   olej   játra   astma   kůže   sval   kameny   játra   komplikace   zalijeme   sirup   houba   Váňa   končetina   střev   sliznice   antibiotik   močopudný   vřed   stonek   rostlina   postup   inhalace  

Počet stránek ve webu:

3287

(v počtu jsou zveřejněné články a stránky v poradně)

Klíč k určování rostlin
Botanický slovník online