Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

Pivovarské kvasnice účinky složení použití užívání využití dávkování nežádoucíMnoho lidí se vyhýbá pivovarským kvasnicím kvůli jejich chuti. Tyto mikroorganismy (Saccharomyces cerevisiae), které byly původně vedlejším produktem výroby piva, se pěstovaly v nádržích obsahujících obilí, slad a chmel. Chmel jim dodal jejich typickou nahořklou chuť. Většina pivovarských kvasnic či lahůdkového droždí, které se v současné době prodávají, však nepochází z pivovarů. Pěstují v různých roztocích, například v melase, řepném cukru, syrovátce nebo dřevném cukru, díky čemuž se výrazně zlepšila jejich chuť.

Pivovarské kvasnice jsou někdy také označované jako lahůdkové droždí (nejedná se o pekařské droždí!!!), jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a obsahují všechny esenciální aminokyseliny.

 

Složení: 

Jsou tvořeny z 50 procent bílkovinami a patří k nejlepším zdrojům všech vitaminů skupiny B, včetně vitamínu B12. Pivovarské kvasnice jsou také skvělým zdrojem mnoha minerálů a stopových prvků, včetně selenuchromu, železa, draslíku a fosforu a jsou neobyčejně bohaté na RNA nukleové kyseliny

Tyto pivovarské kvasnice mohou mít podobu prášku, vloček anebo tablet. Prášek je nejúčinnější, vločky se snadno rozpouštějí a často i nejlépe chutnají, zatímco tablety jsou nejméně účinné a nejdražší. Při vaření tyto kvasnice ztrácí část vitaminů skupiny B a živin, a proto je nejlepší jíst je syrové.
Existuje celá řada způsobů, jakými si můžete vychutnat tuto účinnou potravinu nabitou vitamíny. Můžete si je přidávat do různých koktejlů a šťáv, posypat si jimi zeleninu, saláty, polévky, rolky nebo popcorn

 

Dávkování pivovarských kvasnic: 

V současné době (na rozdíl od minulosti, kdy chutnaly hořce) mívá mnoho druhů pivovarských kvasnic (lahůdkového droždí) opravdu velmi příjemnou chuť. Abyste pomohli svým chuťovým pohárkům zvyknout si na jejich chuť, začněte si jich do jídla přidávat pouze velmi malé množství (1 čajovou lžičku dvakrát denně) a poté jejich dávku postupně zvyšujte až na 1 či 2 polévkové lžíce denně

 

Nežádoucí účinky: 

Pokud trpíte nedostatkem vitamínů B, velké množství pivovarských kvasnic by vám mohlo zpočátku způsobovat nadýmání a plynatost, a proto začněte nejdříve malým množstvím a postupně je zvyšujte, až najdete takovou dávku, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Často se uvádí, že pivovarské kvasnice ani kvašené potraviny by neměli jíst lidé, kteří trpí kvasinkovou infekcí (Candida albicans), protože by tyto potraviny mohly zhoršovat jejich infekci. Osobně jsem však nezjistil, že by tomu tak bylo, ale je to v současné době populární názor, a proto ho jen s respektem předávám dál.

 


Související pojmy: 

pro psy ► pro koně ► pangamin klasik ► složení ► účinky ► proti klíšťatům ►zdraví ► dávkování ► s pupalkou ► nežádoučí účinky ► prášek ► vločky ► tablety

Nemoci, byliny - hledat

  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

metabolismus   květ   fytoterapie   rostlina   astma   opar   řídnutí kostí   houba   sliznice   účinky   prášek   horké   šlacha   odvar   Podhorná   viry   babské rady   olej   sběr   kameny   zrak   pěstování   Váňa   tlak   tinktura   vliv   stvol   Materia medica   dna   sval   kojenec   použití   stonek   průjem   pijeme   Zentrich   Treben   chřipka   hemeroid   studené   kapsaicin   migrén   obsažené   zlomenin   vitamin   Avicena   končetina   účinek   dásně   brnění   plísně   zácpa   nať   Janča   noha   postup   štítná   hemoroid   menstruační   střev   roztroušená   ruka   užití   bylinná směs   Zentrich   nežádoucí   ateroskleróza   kontraindikace   trávicí   Janča   vřed   chřipka   antibiotik   akné   čaj   jaterní   nohy   inhalace   minut   strom   horečka   artróza   chladné   využití   vlas   hlavy   víno   zelenina   nálev   nemoc   slezina   písek   játra   zánět   kůže   fermentace   srdce   sušení   kornatění   ledvin   pálení   stonek   mrtvice   arteriskleróza   Moučka   Galenos   sirup   alergie   neht   Mattioli   plíseň   katar   pupen   vývar   choroba   výroba   kolika   játra   krk   rýma   obsahuje   koupel   mensturace   kloub   zápal   žlučník   osteoporóza   návod   epilepsie   bolest   kvasinky   Paracelsus   krvácení   nachlazení   bylina   kůra   angína   zpracování   děti   indikace   recept   bylinka   list   zdraví   teplé   kořen   ovoce   zalijeme   abytyše Hildegarda   slezina   komplikace   močopudný   revma   mateřské   keř   kontraindikace   premenstruační   hlas   vitamín   zelina   žaludek   slinivka  

Počet stránek ve webu:

3374

(v počtu jsou zveřejněné články a stránky v poradně)

Klíč k určování rostlin
Botanický slovník online