podnikani s bylinkami jak rozjet uspesny e shopO vlastním podnikání občas uvažuje mnoho lidí, někteří s ním i začnou – jen část z nich ho ale dokáže udržet při životě. Pokud jste se rozhodli vyrazit na podnikatelskou cestu s bylinkami, máme pro vás pár tipů. A protože bylinné přípravky je z hlediska různých povolení snadnější prodávat než vyrábět, nejjednodušším způsobem, jak začít podnikat, je založení vlastního e-shopu.


Účinky rostliny:

podnikani s bylinkami jak rozjet uspesny e shop 2Živnostenský list je základ, podnikatelský účet pomůže

Podnikání na „živnostenský list“ je nejsnadnější cestou, jak rozjet vlastní byznys. DPH se vás začne týkat až v momentě, kdy v jakýchkoliv 12 po sobě jdoucích měsících překročíte obrat 1 milion Kč, nebo se k němu přihlásíte dobrovolně kvůli svým dodavatelům či obchodním partnerům. Pokud se váš podnik bude vyvíjet zdárně, můžete přidat na složitosti založením společnosti s ručením omezeným nebo akciové společnosti.

Pro usnadnění podnikání si můžete otevřít podnikatelský účet. Tento typ účtu slouží mimo jiné k uchovávání finančních informací a usnadňuje kontrolu nákladů a příjmů, zejména v případě, že podnikáte s obchodními partnery na mezinárodní úrovni. Podnikatelský účet je užitečný i pro plánování a organizaci podnikání. Kromě toho vám ale přinese výhody i při získávání úvěrů či finanční podpory z fondů EU.

 

podnikani s bylinkami jak rozjet uspesny e shop 3Jak rozjet svůj vlastní e-shop

Vybudovat úspěšný obchod není snadné, na cestě celým procesem vás čeká mnoho zásadních kroků. Jedním z nich je vytvoření dobře navrženého webu (na vyhovující platformě), který bude uživatelsky přívětivý a snadno ovladatelný. Existuje mnoho možností, od čistě kódovaných webů až po již hotové platformy, jako je Shopify nebo BigCommerce.

Při výběru názvu pro svůj e-shop je potřeba dbát na to, aby byl maximálně unikátní a nešel zaměnit s jiným názvem či jménem. Název podobný, nebo dokonce totožný s již existující firmou soud do obchodního rejstříku ani nezapíše. Pokud svému e-shopu vytvoříte logo, bude vhodné ho registrovat jako ochrannou známku, aby jej nemohla využívat jiná osoba či firma.

Při provozování e-shopu nezapomínejte na SEO optimalizaci. To znamená, že by váš e-shop měl být snadno nalezen internetovými vyhledávači. K tomu je třeba vytvořit kvalitní obsah a zapracovat na zpětných odkazech.

Abyste mohli propagovat své produkty, budete muset využít různé marketingové strategie. Můžete začít sociálními sítěmi jako Facebook, Instagram nebo Twitter. Další možností je využívat e-mailový marketing a podstatné jsou vlastní webové stránky. Dobré je mít vytyčený konkrétní cíl a přizpůsobit svou strategii potřebám cílové skupiny.

Výše uvedené je jen malým výčtem toho, co je třeba udělat, abyste mohli začít podnikat s bylinkami. Vždy je ale důležité postupovat v souladu se zákony a pravidly země, ve které chcete podnikat. Ať už se seznámíte s právními požadavky sami, nebo využijete služeb právního poradenství – na cestu podnikání vkročíte tou nejlépe obutou nohou.