Rizoto se silenkou nadmutou - recept: Poupata silenky, v severoitalském kraji Brianza, kde hojně roste, zvané verzitt, jsou vynikající a dodávají rizotu starosvčt. skou, prostou a přírodní chuť. Poupata omyjte a nakrájejte na proužky. V rendlíku rozpusťte máslo a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidejte rýži a 3 minuty opékejte. Přilijte vývar či stejné množství vody a vařte 15 minut. Až bude rýže téměř měkká, přisypte poupata silenky. Ta se přidávají na poslední chvíli, jsou totiž velmi křehká a hned hotová. Poupata silenky mají jemnou, delikátní chuť, kterou před podáváním umocníte štědrou dávkou strouhaného parmezánu a špetkou soli.
Účinky rostliny:
Suroviny, ingredience: 400 g rýže, 200 g poupat silenky, cibule, 1 l zeleninového vývaru, 50 g másla, 80 g strouhaného parmezánu, sůl.