broskvon list ucinky pouziti vyuziti rakovinaBroskvoň (latinsky Prunus persica) - tinktura z broskvoňových listů se v lidové ruské medicíně používá k léčbě onkologicky nemocných při neoperabilnich stavech. Úspěchy byly zaznamenány při léčení nádorového onemocnění jazyka, hrtanu, zažívacích orgánů a střev, ledvin, štítné žlázy, prsu, dělohy, prostaty a lymfoblastické leukózy. Pomáhá při virových respiračnich infekcích a gynekologických onemocněních. Tinktura výrazně zvyšuje hladinu hemoglobinu u pacientů s chudokrevností.


Účinky rostliny:

Podávání přípravku po dobu 4 až 5 týdnů onkologicky nemocným ve 3. a 4. stadiu vedlo k výraznému snížení bolesti, zvýšeni chuti k jídlu a fyzické aktivity. Podáváni během a po chemoterapii výrazně zlepšilo celkový stav nemocných.

 

Postup výroby tinktury

Postup výroby tinktur obecně je uveden na www.UcinkyTinktur.cz Doporučuji 60% alkohol (alpa, slivovice). Pokud nemáte 60%, doporučuji alespoň 40%, ale drogu k maceraci doporučuji nakrájet na co možná nejvíce nadrobno keramickým nožem.

 

Dávkování

Preventivně se podávají 4 kapky tinktury 1x denně, terapeuticky 20 kapek 3x denně v trošce vody, nejlépe 30 minut před jídlem.


Zdroj textu: Pavel Váňa - Rady bylináře Pavla III