bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
previous arrow
next arrow
Slider
4.88888888889 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.89 (9 hlasů)
3.5 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (4 hlasů)

Kopřivová jícha proti mšicím: 1 kg čerstvých nebo 200 g sušených kopřiv zalijte 10 l vody. Nechejte 14 dní kvasit a přitom každý den zamíchejte. Na zálivku zřeďte jíchu vodou v poměru 1:10, na postřik 1:20. Pokud by na balkoně nebo na terase zápach z jíchy rušil, můžete si připravit vodní výluh z kopřiv za studená. Připravuje se podobně, ale nenechá se zkvasit a může se po 1-2 dnech neředěný užít k postřiku.

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Určitými částmi některých rostlin se dají dobře barvit látky a oblečení. Tak například cibulové slupky, zelená slupka (rubina) z vlašských ořechů a listy čajovníku
poskytují hnědé barvivo. Bobule ptačího zobu obecného barví látky černě, bobule bezu černého a ostružiníku fialově. Kručinka barvířská a další druhy kručinek
barví béžově žlutě, zlatobýl zlatožlutě.

4 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 hlas)

Chcete-li, aby se u vás nezdržovali mol i ani jiná havěť, aniž byste použili chemické přípravky, najdete účinné pomocníky v některých rostlinách. Nezvané hosty vyžene jejich výrazný pach, který kvůli éterickým olejům vydávají. Obzvlášť dobré služby poskytuje levandule. Nařežte větvičky kvetoucí levandule, usušte je ve stínu a krásně voňavé svazečky pak vložte do skříní.

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

vaporizace bylin bylinek vaporizery kvalitnivaporizer.czVaporizace je způsob jak získat aktivní složky z nejrůznějších bylinných směsí. Je to proces, při kterém dochází k uvolňování aromatických látek z bylinek. Ty jsou zahřívány, ale jen na takovou teplotu, aby nedošlo k hoření a spalování bylinek. Vzniklá pára je zcela čistá a neobsahuje žádné vedlejší produkty spalování, jako je např. dehet, oxid uhelnatý, či jiné škodlivé a karcinogenní látky.

5 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (4 hlasů)

jedle byliny bylinky seznam jedlych bylin rostoucich v crJen málo lidí ví, že je velké množství bylin, které můžeme jíst přímo bez nutnosti jakékoliv úpravy - tedy bez sušení, zamražení, macerace. Některé byliny jsou mimochodem chutné - např. meduňka. Jiné hořké - např. stvol pampelišky. A jiné sladké - třeba nať stévie. Seznam zasyrova jedlých bylin je zde