Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
1 1 1 1 1 Hodnocení 3.97 (63 hlasů)
1 1 1 1 1 Hodnocení 2.67 (3 hlasů)

Kdoulový likér, kdouloňový likér - recept: slupky vložte do skleněné nádoby, zalijte koňakem a přidejte skořici a žlutou část citronové kůru (bílá část by způsobila hořkost). Nechejte macerovat přinejmenším 3 měísce a pak takto získaný kdoulový likér přeceďte. Na 750 ml kdoulového likéru zahřejte 300 ml vody a pomalu v ní rozpusťte med. Nechejte vychladnout a smíchejte s koňakem. 

Číst dál...

  • bolest břicha
  • křeče břicha
  • průjem
1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (4 hlasů)

Kromě šeříkových kvítků budete potřebovat cukr krupicový nebo moučkový a bílky. Připravte si tác na odkládání hotových kvítků a posypte ho cukrem. V misce prošlehejte bílky, aby byly tekutější. Na každý kvítek naneste štětečkem bílek, případně květy v bílku namáčejte a nechte je lehce okapat. Obalte v cukru a odložte na tác stopkou nahoru. Poté odložte na suché místo, kde necháte květy asi čtyři dny vyschnout.

Číst dál...

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.67 (6 hlasů)

Šeříkový cukr recept postup návod příprava suroviny ingredienceTrvanlivou vzpomínkou na jaro bude cukr s vůní šeříkových květů. Do čisté a suché sklenice dávejte vrstvy cukru krupice a drobných květů šeříku. Ponechte několik dní na tmavém a chladnějším místě, občas protřepte, aby se cukr promíchal. Květy vyberte, cukr nechte krátce proschnout a uzavřete do sklenice. Cukr připravený z šeříkových květů se hodí do sladkých pokrmů, k přípravě krémů, dezertů i nápojů.

Číst dál...

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.83 (23 hlasů)

Šeříkový sirup recept postup návod příprava suroviny ingrediencePronikavá sladká vůně šeříkového sirupu je doslova omamná. Můžete si jej připravit z květů, které je však jeden po druhým potřeba důkladně obrat a vytřídit. Potřebovat jich budete jeden hrnek, jeden hrnek cukru (nejlépe třtinového), jeden hrnek vody a šťávu z poloviny citronu. Květy otrhejte, oklepejte a očistěte od případného hmyzu. Když je necháte chvíli ležet na kuchyňské lince, broučci po chvíli sami vylezou.

Číst dál...

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Dietní brusinkový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience: 1 kg brusinek, 100 g cukru. Kdo chce může též kořenit jako v tomto receptu (2 plátky citrónové kůry, 1 plátek skořice, šťáva z 1 citrónu nebo 2 lžičky kyseliny citronové, plátek badyánu a pár drcených hřebíčků). Brusinky prosypeme cukrem a zahříváme, až pustí šťávu.

Číst dál...

  • nemoci a záněty močových cest
  • nemoci žaludku, žaludeční vředy, Helicobacter pyroli
  • nemoci srdce a cév
  • nízký HDL cholesterol
  • chřipka
  • viróza
  • antioxidační účinky 
  • prevence rakoviny plic
  • prevence rakoviny střev
1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (2 hlasů)

Brusinky v cukru - suroviny: Na 1 kg brusinek 3/8 litru vody, 400 g pískového cukru, 2 plátky citrónové kůry, 1 plátek skořice, šťáva z 1 citrónu nebo 2 lžičky kyseliny citronové. Kdo chce může přidat plátek badyánu a pár drcených hřebíčků.

Číst dál...

  • nemoci a záněty močových cest
  • nemoci žaludku, žaludeční vředy, Helicobacter pyroli
  • nemoci srdce a cév
  • nízký HDL cholesterol
  • chřipka
  • viróza
  • antioxidační účinky 
  • prevence rakoviny plic
  • prevence rakoviny střev
1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Do džbánku vložíme maliny, 1 lžičku cukru a hrst lístků meduňky. Zalijeme studenou vodou, promícháme a dáme vychladit do lednice. Před podáváním můžeme přihodit pár kostek ledu.

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

2 sáčky kvalitního bílého čaje, několik lístků máty a stévie zalijeme 1 l horké vody o teplotě do 100 °C a necháme louhovat 3 minuty. Čaj necháme vychladit a mezitím nakrájíme 2 meruňky na menší kousky.

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (2 hlasů)

2 sáčky zeleného čaje zalijeme 1 l horké vody a necháme asi 2 až 3 minuty louhovat. 1 citron omyjeme a vymačkáme z něj šťávu, kterou přimícháme do vychladlého čaje. Nakonec smícháme s 2 lžícemi třtinového cukru a několika lístky čerstvé máty a necháme vychladit.

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

V konvici z odolného skla zalijeme kvalitní sypaný čaj litrem a půl vody, která před chvílí vařila. Necháme vylouhovat a přecedíme do džbánu s ledem. Vmícháme 2 lžíce sirupu z agáve, několik lístků
máty a zamícháme. Po zchladnutí přilijeme šťávu z 1 citronu a plátky ze dvou pomerančů.

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (2 hlasů)

Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou recept postup návod příprava suroviny ingredienceNejprve si připravíme těsto z mouky, cukru a měkčího másla. Pokud by bylo třeba, přidáme i trošku vody. Pak těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na půl hodiny do lednice. Smícháme tvaroh s vejcem a třtinovým cukrem. Připravíme si drobenku z klasických ingrediencí a skořice. Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme.

Číst dál...

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.33 (6 hlasů)

 

susene mojito mochito recept postup navod priprava suroviny ingredienceSušené mojito - recept, postup, návod: vše zpracujeme v robotu sekacími noži, směs sušíme při 60°C, dokud není zcela suchá. Rozpuštěné ve vodě pijeme jako limonádu, s přidáním rumu vznikne pravé mojito. Velmi návykové je i pouhé zobání sušného mojita :D

Číst dál...

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

bylinkova pomazanka pro dlouhovekost dlouhy zivotZjistil jsem, že si můžeme vyrábět lahodné bylinné pomazánky tím, že smícháme najemno nadrcené byliny s medem a ovocným koncentrátem nebo růžovou vodou. Tyto pomazánky si můžete namazat na chleba, ujídat je samotné lžičkou anebo je zalít vroucí vodou a připravit si z nich instantní čaj. V ledničce vám tyto pomazánky vydrží několik týdnů.

Číst dál...

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.83 (6 hlasů)

 

Bylinkové kuličky na únavu proti únavěV těchto energetických kuličkách se pojí energie bylin s vysokým obsahem cenných živin se silnými stimulujícími látkami, které nám dodávají energii ve vyvážené podobě.
Uvedené množství vám vystačí na 60 velkých lahodných energetických kuliček.

Číst dál...

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Salát z mořských řas recept postup návod příprava suroviny ingredienceNěkdy bývá pro lidi těžké naučit se při vaření používat mořské řasy. Následující recept je zajímavou kombinací různých chutí a představuje báječný pokrm. Stovky lidí, kterým jsem ho podávala, si oblíbily mořské řasy připravené uvedeným způsobem.

Číst dál...