bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
previous arrow
next arrow
Slider
4.8 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.80 (10 hlasů)
5 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (3 hlasů)

Byliny bylinky dlouhý život dlouhověkost tajný elixírTento bylinný elixír vám dodá sílu a vitalitu. Ačkoli ho mohou užívat i ženy, má převážně jangovou (mužskou) energii a byl sestaven speciálně pro muže. Pro jeho přípravu je však nezbytná určitá dávka tvořivosti. Můžete totiž používat různé byliny v různém poměru a různé ochucující ingredience.

4.75 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.75 (4 hlasů)

Nakládaná kopřiva recept postup návod příprava suroviny ingredienceJedním z mých nejoblíbenějších způsobů zpracování čerstvých kopřiv je jejich nakládání. Nakládané kopřivy, podávané s toastem, sýrem feta a olivami jsou velmi vzácnou pochoutkou.

5 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (3 hlasů)

Barvínkový čaj: 250 ml horké vody zalijte 1 lžičku sušené byliny a nechte 15 minut luhovat. Užívejte 2x denně při vysokém tlaku. Všechny účinky barvínku na lidské zdraví jsou uvedené zde

5 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (5 hlasů)

Tinktura z barvínku: Čerstvou, mírně podrcenou nať barvínku vložte do uzavíratelné sklenice, zhruba do jedné třetiny jejího objemu, a zalijte ji 70% lihem (vodkou). Nechte luhovat 12 dní a pak slijte.

Všechny účinky barvínku na lidské zdraví jsou uvedené zde

4.8 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.80 (10 hlasů)

medunkovy sirup recept postup navod priprava suroviny ingredienceMeduňkový sirup přidáváme do nápojů, ale klidně jenom do vody k přípravě šťávy. Sirup z meduňky je výborný také do čaje před spaním. Všechny účinky meduňky lékařské jsou zde. Meduňkový sirup přidáváme do nápojů, ale klidně jenom do vody k přípravě šťávy. Sirup z meduňky je výborný také do čaje před spaním. Všechny účinky meduňky lékařské na lidské zdraví jsou zde. 

5 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (6 hlasů)

levandulovy liker recept postup navod priprava suroviny ingredienceLevandulový likér - recept, postup, návod: Smícháme květy levandule, šťávu z citronů, skořici a vodu, krátce necháme probublat varem - asi 10 minut.
24 hodin nechat odstát, vymačkáme pečlivě květy levandule a skořici. Macerát přefiltrujeme přes plátno, vatu v sítku nebo filtrační papír.
Do macerátu přidáme cukr a za mírného varu opět krátce provaříme do rozpuštění cukru. Okamžitě po rozpuštění naléváme do lahví a zašroubujeme.

4.44444444444 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.44 (18 hlasů)

Lichořeřišnicová tinktura recept postup návod příprava suroviny ingredienceLichořeřišnicová tinktura, tinktura z lichořeřišnice větší - recept, návod, suroviny, ingredience, složení: 150 g semen (a/nebo nai vč. květů) lichořeřišnice rozdrťte, zalijte 60-85% alkoholem a nechte na teplém místě 14-60 dnů macerovat. Potom sceďte např. přes bavlněné vymačkávací sítko.

  • antibakteriální, antivirotické, antibiotické účinky
  • infekce - stafylokoky, streptokoky, proteus, E. coli
  • záněty močových cest
  • zápal plic (zánět plic)
  • zánět prostaty
  • žaludeční vředy
  • zánět vaječníků
  • posílení imunity (imunostimulancium)
  • centrální nervový systém - posílení
  • posílení organismu
  • růst vlasů
  • lupy vlasů
  • bolesti v krku
  • bolesti nosohltanu
5 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (4 hlasů)

Tinktura z tužebníku, tužebníková tinktura: čerstvě natrhané květy tužebníku naplníme do láhve a zalijeme 38-40procentní režnou pálenkou. Květy musí být v alkoholu ponořené. Láhev postavíme alespoň na dva týdny do tepla. Této esence užíváme denně 10 až 15 kapek.

5 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (3 hlasů)

Rukolové pesto - postup, návod: všechny níže uvedené suroviny vhodíme do mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké pesto. Podle potřeby můžeme přidat ještě olivový olej a dle chuti špetku soli.

4.54545454545 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.55 (11 hlasů)

Bezinkový burčák - postup: vodu svařit s cukrem a dle chuti citron nebo citronová štáva. Do horkého roztoku vložit květy bezu černého a do tepé směsi (max. cca. 20-30°C !!!, ne více!!!) pak droždí. Míchat průběžně a do 4 dnů zcedit, pokud tu dobrotu nevypijete dříve. 

4.75 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.75 (8 hlasů)

Květy bezu přelijeme vodou a jablečnou šťávou a pak necháme celý obsah 24 hodin odstát. Přes sítko budoucí likér přecedíme a vzniklou tekutinu doplníme o šťávu z čerstvého citronu, cukr a vodku. Vše dobře rozmícháme do úplného rozpuštění cukru. Minimálně 1 týden necháme odstát.

5 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (3 hlasů)

pampaliskove kapary recept postup navod priprava suroviny ingrediencePampeliškové kapary - recept: Ve nenečištěné přírodě nasbíráme množství mladých pevných pampeliškových poupat odpovídajících velikosti skleniček, které budeme plnit. Poupata omyjeme, po vrstvách pěchujeme do nádoby a přiměřeně prosypáváme solí. Lehce zasypeme i hořčičným semínkem a zalijeme horkým octem. Zavíčkujeme a necháme několik dní uležet. Podáváme jako kapary pravé. Do salátů, do omáček, k pizze, těstovinám.

5 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (3 hlasů)

Česnekový sirup - výroba: pomocí lisu nebo mixéru najemno rozmačkejte stroužky česneku. Česnek vložte do skleněné nebo porcelánové misky a přidejte jablečný ocet s medem. Celé zamíchejte. Směs přelijte do skleněné uzavíratelné nádoby a dejte do chladničky na 5 dní. Každý den však směs na chvíli z chladničky vyjměte a dobře ji promíchejte. Po 5 dnech je váš sirup hotový.

  • bakteriální nemoci
  • vysoký LDL cholesterol
  • imunita
  • vysoký krevní tlak
  • prevence chřipky, angíny, nachlazení
4.25 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.25 (36 hlasů)

Rýmovníkový sirup recept postup návod příprava výroba suroviny ingredienceRýmovníkový sirup, sirup z rýmovníku - recept, návod VAŘENÉHO SIRUPU: den před samotným vařením sirupu je potřeba připravit odvar. Neumyté lístky rýmovníku spolu s plátky dobře očištěného citrónu (či jiného citrusu) vložte do hrnce a zalijte horkou vodou tak, aby všechny suroviny byly zcela ponořené. Přiklopte pokličkou a nechte stát.

RÝMOVNÍK CELOROČNĚ PRODÁVÁME ZA 40 Kč/ks - INFORMACE ZDE

5 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (3 hlasů)

sipkovy sirup vyroba recept postup navod priprava suroviny ingredience slozeni 2Šípkový sirup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience: níže uvedenou směs nechejte vyluhovat 4 týdny, pak ji slijte a zřeďte 0,4 l vody (převařené a vychladlé). Pro zdraví byste měli vypít jednu likérovou skleničku denně.